Skláři: román ze staré Šumavy - Klostermann, Karel (Karel Klostermann - spisovatel Šumavy, 2020)
Román líčí rozkvět i úpadek šumavského sklářského průmyslu a odehrává se v prostředí měšťansko-šlechtickém