Červený pokoj - Voosen, Roman, 1973- (MOBA, 2022)
Další díl severské detektivní série s komisařkami Stinou Forssovou a Ingrid Nyströmovou. Mrtvola s vyjmutým srdcem nahrazeným kamenem a vrah, který zmizel beze stopy. Dva případy, které se protnou. Krátce po letním slunovratu se vrchní komisařka Ingrid Nyströmová zabývá podivným případem vraždy. Osaměle žijícímu počítačovému odborníkovi Adamu Arlemarkovi někdo vyjmul z hrudníku srdce a místo něj mu do těla vložil měsíční horninu. Když se vyšetřování rozjíždí na plné obrátky, vyjde najevo, že oběť v minulosti prožila strašlivé věci... Pokud chce Nyströmová případ vyřešit, musí se ponořit do temného světa, přestože je to zcela proti jejímu vnitřnímu přesvědčení. Souběžně s tím vyšetřuje záhadný zločin i komisařka Stina Forssová. Vydává se za polární kruh do důlního města Kiruna, aby objasnila případ vraždy alkoholika Mattiho Leinonena, při níž vrah zmizel z uzavřeného prostoru. Zatímco obě komisařky zápasí s vlastními démony, případy se k sobě čím dál rychleji přibližují. A je jen otázkou času, než se na scéně objeví další oběť. Nakladatelská anotace