Hedina válka - Lecoat, Jenny (MOBA, 2022)
Román inspirovaný skutečnými událostmi vypráví příběh Hedy, židovské dívky, která se během války snaží přežít na Němci okupovaném ostrově Jersey. Hedy, mladá Židovka, jež utekla z Vídně na malinký ostrov Jersey nedaleko francouzského pobřeží, opět čelí nacistickému útlaku. Rozhodne se zatajit svůj původ a z nouze přijme místo překladatelky v německém vojenském táboře, kde si vymyslí svou vlastní formu odboje proti okupantům. Navzdory všemu se zamiluje do německého důstojníka a z pouhého románku se záhy vyvine vážný vztah, na němž začne záviset její život. Hedy a jejího milého však podezřívá tajná policie, a tak jsou oba nuceni podnikat čím dál zoufalejší kroky, aby unikli zajetí a přežili válku. Nakladatelská anotace