Jasmínčina zvířátka: Štěňátko Mráček - Petersová, Helen (Mladá fronta, 2019)
Další příběh malé Jasmínky, která tentokrát zachrání opuštěného pejska. Když Jasmínka najde v křoví malého opuštěného pejska, je chudáček tak slabý a hubený, že ani nedokáže stát. Jasmínka ho pojmenuje Mráček a za pomoci maminky veterinářky se jí ho povede uzdravit. Jenže nejhůř se hojí zraněná psí dušička. Mráček se bojí lidí, zvlášť mužů, a vrčí na ně - a mít zlého psa si na farmě, kam každou chvíli někdo přijede, nemůžou dovolit. Ačkoli Mráček dělá velké pokroky při výcviku, zdá se, že bude muset z domu. Ale pak se Jasmínka dostane do hodně nepříjemné a nebezpečné situace - a pejsek má příležitost jí všechnu tu péči oplatit