Kluk v kopačkách - Bolfová, Markéta (Grada Publishing, 2023)
Příhody druháka Tomáše, nadšeného fotbalisty, který si zvyká v nové škole. Tomáš je školní fotbalová hvězda se spoustou kamarádů. Teď se ale musí kvůli tátově nové práci přestěhovat na druhý konec země. Čeká ho tu nejen nástup do nové školy, ale i noví, ne vždy přátelští spolužáci, z nichž nejhorší je populární a namyšlený Michal. Ten se Tomovi posmívá, že nemá mobil a bydlí u svého podivínského dědečka Divnovouse na Hejkalce - záchranné stanici pro lesní zvířata. Soupeření obou kluků vyvrcholí dobrodružným úprkem před bouřícími živly na škole v přírodě a hlavně velkým fotbalovým turnajem.