Nové příběhy se šťastným koncem: Poraněný sokol - Belšán, Michal (Fragment, 2020)
Konec školního roku se blíží a František už myslí jenom na prázdniny. Když cestou z parku uslyší podivnou ránu, netuší, že jedno velké dobrodružství zažije co nevidět. U skleněné protihlukové bariéry najde ležet poraněného sokola. Co dělat? František to vidí jednoduše. Uzdraví sokola a potom budou kamarádi. Stav poraněného dravce se však začne zhoršovat. Pomohou odborníci ze záchranné stanice? Je ještě naděje, že se sokol uzdraví a bude znovu létat?