Vražda v Mallowan Hall - Cambridge, Colleen (Kalibr, 2023)
Detektivní román inspirovaný dílem Agathy Christie, odehrávající se v Anglii ve 30. letech 20. století ve fiktivním domě této anglické autorky.Mallowan Hall, sídlo nejslavnější autorky detektivek Agathy Christie, v sobě spojuje to nejlepší z anglické tradice s moderními vymoženostmi roku 1930. Hospodyní je zde Phyllida Brightová, která je coby bývalá vojenská zdravotní sestra stejně výkonná jako osobitá a zdejší rozsáhlou domácnost řídí s přísnou elegancí. K tomu je milovnicí detektivek, ale ve skutečném životě ještě nenarazila na gentlemana, který by byl alespoň z poloviny tak fascinující jako Hercule Poirot. A ačkoli je Phyllida zvyklá na vraždy a jejich metody jako na častá témata rozhovorů, není připravena na zcela skutečné, a především zcela mrtvé tělo na podlaze zdejší knihovny.