Chmatákovi a velká narozeninová loupež - Sparring, Anders (Euromedia Group, 2020)
Chmatákovým se líbí věci, které nejsou jejich. Nemůžou si zkrátka pomoct. Tedy aspoň tatínek Mstiboj, maminka Mája a jejich dcera Berta. Trochu si ale dělají starosti o malého Tondu. Tonda má rád pouze to, co se smí. A nikdy si nic nebere bez placení. Co z něj jenom bude? Navíc má Tonda brzy narozeniny a ze všeho nejvíc si přeje obří lízátko z výlohy Hermíniných laskomin. Dostat se k němu ale není žádná hračka. Chmatákovi dělají, co je v jejich silách. Jenže času je málo a soused, pan Polda, slídí za oknem a strká nos, kam nemá