Kůň a já: Vzácné sedlo - Ciprová, Oldřiška (Grada Publishing, 2023)
Detektivní příběh pro všechny malé milo vnice koní a poníků. Adélka chodí do třetí třídy a miluje koně. S nadšením dochází do jezdeckého oddílu Vraník, kde se společně s dalšími dětmi o koně a poníky starají a užívají si vyjížďky po okolí. Během víkendu na koních, který děti z oddílu tráví na ranči v horách, dojde k nepříjemné události - ztratí se vzácné sedlo. Adélka s kamarádkou Karolínkou se neohroženě vydají po stopách zloděje a přes všechny nástrahy se snaží vypátrat, kam se to nádherné sedlo podělo.