Kožené srdce - Dán, Dominik, 1955- (Slovart, 2023)
Detektivní román, ve kterém nehrají hlavní roli pouze zločiny, ale i rodinné problémy. Detektiv Oto Hanzel ztratil nejdříve syna, který odešel neznámo kam, a poté manželku, která zemřela. Jeho kolegové se mu snaží pomoct, a když už to vypadá, že je vše v pořádku, syn se vrátí. Místo šťastného shledání se však vyrojí řada otazníků ohledně toho, co syn celou dobu dělal a proč s sebou nosí zbraň. Do toho přijde vražda vysoce postaveného státního úředníka a detektiv Hanzel má plné ruce práce, jak s tímto novým případem, tak se svým synem