Pro tebe všechno - Schygge, Josefin, 1981- (Vendeta, 2023)
Thriller současné švédské autorky vypráví příběh odvážné Malin, která prezentuje svůj dokonalý život na blogu. Vše je trochu jinak, ale kdo by se chlubil s něčím, co vyvolává strach a děs. Napínavý příběh o posedlosti a pomstě. Malin žije se svým mužem a dvěma syny na krásném ostrově Visingsö. Je autorkou populárního blogu, ve kterém líčí svůj dokonalý život - podle některých možná až příliš dokonalý. Když Elma, jež žije pod novou identitou, potřebuje najít nové přechodné bydliště, poskytne jí ho Malin v hostinském domku na své zahradě. Jenže Malin není přítomnost ohrožené ženy příjemná, neboť v ní vyvolává vzpomínky na děsivé okamžiky, kterými si v minulosti sama prošla. K tomu se ještě kolem ní a její rodiny začínají dít podivné věci - má pocit, jako by ji někdo sledoval. Je to jen zdání, nebo je muž, který jí kdysi vyhrožoval, že jí zničí život, muž, před kterým musela uprchnout, zpátky? Nakladatelská anotace