Tajemství jeskyně pokladů - Šlik, Petr Hugo, 1976- (Albatros, 2020)
Dobrodružný příběh kamarádů, kteří pátrají po dávno zapomenutém pokladu. Vojta s Jindrou jsou přátelé na život a na smrt. Když spolu objeví tajemný vzkaz a najdou ukrytý sešit s popisem cesty do jeskyně pokladů, vydají se okamžitě najít ten záhadný poklad. Co si asi tak za něj koupí? Ale s pokladem je to trochu jinak... dvanáctiletí průzkumníci nakonec musí bojovat o holý život. Nakladatelská anotace. Kráceno