Atlas: Otcův příběh - Riley, Lucinda (Finidr, 2023)
V roce 1928 se na zahradě domu pařížského sochaře Paula Landowského objeví polomrtvý desetiletý chlapec, který nemluví. Rodina se dítěte ujme a hoch, který se svým pěstounům posléze představí jako Bo D´Apliese, v jejich péči doslova rozkvete, přesto si však střeží tajemství svého původu. Bo dospívá ve vzdělaného mladíka a zamiluje se do půvabné židovské dívky Elle. Nad Evropou se však začínají stahovat mračna nacismu, a nad Boem i přízrak minulosti, před níž kdysi uprchnul... V roce 2008 se sedm sester D´Apliese setkává na palubě luxusní jachty, s níž vyplují vzdát poslední poctu svému zesnulému otci, jehož hluboce milovaly. Mohou si přečíst otcův deník, v němž konečně odhalí některá mystéria obklopující jejich milovaného tatínka. Některá z těch šokujících tajemství jako by se natahovala přes propast desetiletí a ovlivňovala i jejich současné osudy...