Černá lilie - Vondruška, Vlastimil (Moravská Bastei MOBA, 2023)
Jaké tajemství skrývá tapisérie, na níž je zobrazena zahrada s nádhernými květy, mezi nimiž vynikají lilie, ale jen jedna je černá? Oldřich z Chlumu se svými pomocníky panošem Otou a velitelem Divišem řeší případ smrti paní Sibyly, sestřenice urozeného a vlivného Oldřicha Zajíce na jeho hradě Valdeku. Na hradě se však právě koná rodinná slavnost a podezřelých je víc než dost. Navíc není úplně jisté, zda byla Sibylina smrt vraždou nebo jen nešťastnou nehodou. Jenže další vražda tuhle pochybnost rychle vyvrátí...