Železné jezero - Krueger, William Kent, 1950- (Detektivky a thrillery (VyĹˇehrad, 2023)
PrvnĂ detektivnĂ romĂˇn oceĹovanĂ©ho americkĂ©ho spisovatele, kterĂ˝ u nĂˇs vychĂˇzĂ, se odehrĂˇvĂˇ v MinnesotÄ› a hlavnĂ postavou je bĂ˝valĂ˝ Ĺˇerif Cork OÂ´Connor. BĂ˝valĂ˝ Ĺˇerif Cork OÂ´Connor je na dnÄ›. KvĹŻli nespravedlivĂ©mu obvinÄ›nĂ pĹ™iĹˇel o prĂˇci a takĂ© jeho osobnĂ Ĺľivot je v troskĂˇch. BezcĂlnÄ› ubĂjĂ ÄŤas v zapadlĂ©m mÄ›steÄŤku v MinnesotÄ› a je si jistĂ˝, Ĺľe uĹľ ho nic nevytrhne z letargie. To se ale zmÄ›nĂ s nalezenĂm mrtvoly mĂstnĂho soudce a zmizenĂm chlapce z blĂzkĂ© indiĂˇnskĂ© rezervace. Co majĂ oba pĹ™Ăpady spoleÄŤnĂ©ho? Cork se pouĹˇtĂ do pĂˇtrĂˇnĂ a dĂˇvnĂ duchovĂ© k nÄ›mu zaÄŤĂnajĂ promlouvat znepokojivĂ˝mi hlasy. NakladatelskĂˇ anotace