Nacistova snoubenka - Wysoczańska, Barbara, 1980- (Kontrast, 2023)
Milostný román odehrávající se v bouřlivých dobách počátku 2. světové války. Polská studentka germanistiky se zamilovala do německého hraběte. Hania Wolińska, polská studentka germanistiky, je společnicí bohaté německé hraběnky. Setkává se s vnukem své zaměstnavatelky, hrabětem Johannem von Richterem a začíná se mezi nimi rozvíjet vzájemná fascinace. Na rodinném sídle von Richterů v Mnichově se Polka setká tváří v tvář s nacistickým fanatismem, který se šíří Německem. Nakladatelská anotace. Kráceno