Když přišlo zlo - Menger, Ivar Leon (Grada Publishing, 2023)
Thriller s detektivními prvky od německého autora vypráví děsivý příběh rodiny, která se musí skrývat před zločinci. Už celých třináct let je potřeba utéct při každém poplachu do sklepa ve srubu.Hluboko v severních lesích, v malé chatě na jezerním ostrově, s pevninou sotva viditelnou v dálce, žije šestnáctiletá Juno celý život v takřka kompletní izolaci od okolního světa. Společnost jí dělají jen rodiče a malý bratr Boy. Žijí v zaběhnutém rytmu - rybaření, vaření a hraní deskových her. A přesto žijí v permanentním strachu. Neboť na druhé straně jezera číhá nebezpečí - neznámí lidé, kteří se je snaží vypátrat a pomstít se celé rodině za to, co otec kdysi udělal.