Klíč k vraždě - Ellis, J. R. (Mystery Press, 2023)
Vrchní inspektor Oldroyd už viděl spoustu obětí násilných činů, ale nikdy nebyl sám svědkem vraždy - až dosud. Když je během koncertu komorní hudby v severoanglickém Halifaxu zastřelen světoznámý houslista Hans Müller, má před sebou zkušený detektiv případ, který se vzpírá logice: pachatel beze stopy unikl a spolu s ním se ztratily i Müllerovy drahocenné stradivárky. Při pátrání po tajemném střelci a jeho motivu vstupují Oldroyd a jeho kolega Carter do uzavřeného světa bohatých sběratelů hudebních nástrojů i do temných vod skrývajících děsivá tajemství minulosti. Právě v nich bude možná třeba hledat klíč k celé záhadě. Oldroyd s Carterem musejí vynaložit veškerý důvtip, aby vzácný nástroj nalezli. Dokážou ale dopadnout i vraha, který jim jako kouzelník zmizel přímo před očima?