Loď plná nevěst - Moyes, Jojo (Euromedia Group, 2023)
Román oblíbené anglické spisovatelky je inspirován skutečnými událostmi, kdy se po druhé světové válce ženy hromadně stěhovaly přes celý svět za svými novými manželi. Píše se rok 1946. Druhá světová válka skončila a po celém světě začínají mladé ženy plnit sliby, které daly mužům, za něž se během války provdaly. V australském Sydney se čtyři ženy připojí k dalším šesti stům padesáti válečným nevěstám na neobvyklé cestě do Anglie na letadlové lodi Victoria, která převáží nejen zbraně a letadla, ale i tisíc námořních důstojníků. A byť na palubě panují přísná pravidla, životy cestujících se začnou přes hrozbu přísných sankcí proplétat. A Frances Mackenziové, komplikované mladé ženě, utíkající před minulostí, změní tato plavba navždy život.