Poslední léto - Swan, Karen (Motto, 2023)
Život na nehostinném skotském souostroví St. Kilda je v roce 1930 pro mladou ženu plný překážek. Divoká Effie ho však bere takový, jaký je - a svými schopnostmi se vyrovná každému místnímu muži. Když ostrov navštíví mladý lord Sholto, Effie ho okamžitě zaujme a ji samotnou poprvé napadne, že by mohla hledat štěstí i na pevnině. A tak začíná příběh zakázané lásky, jíž stojí v cestě upjaté konvence skotské smetánky. Jak dopadne střet zcela odlišných světů, jimiž navíc otřese záhadný nález mrtvého těla?