Nejlepší prázdniny - Halászová, Kateřina (Fragment, 2023)
Všichni se rozjeli na prázdniny, jen kamarádi Ema a Tom zůstali doma. Z chmurné nálady je vytrhne dárek, který z cesty kolem světa poslala Emě její babička. Jestlipak tušila, že těžítko, které koupila v cizině na trhu, bude kouzelné? Stačí s ním zatřást a přenese vás do všech koutů světa. Ema a Tom díky němu navštíví deset zemí na různých kontinentech. Poznají místní lidi, kulturu, zvířata či rostliny.