Nejkrásnější ostrov - Kahoun Jiří (Albatros, 2022)
Jednoduchý příběh o putování malého leguána. Knihu určenou k prvnímu čtení doplňuje pracovní sešit. Na malém ostrově se jednoho dne z vajíčka vyklube leguánek. Rodiče mají velkou radost, a když se na synka dostatečně vynadívají, na sluníčku usnou. V tu chvíli skočí zvídavý leguánek do moře a vydá se hledat další ostrovy, aby zjistil, jak to vypadá jinde. Na dobrodružné výpravě zažije spoustu veselých i napínavých příhod, ale nakonec se mu začne po mamince a tatínkovi stýskat. Dokáže k nim najít cestu zpět?