Prokletí domu U Dvou růží - Bauer, Jan (Kalibr, 2023)
V době vlády Jana Lucemburského je v Praze ve vlastním domě U Dvou růží zákeřně zabit bohatý kupec a majitel kutnohorských dolů Walram z Weisburgu, nazývaný také Stříbrný kníže. Z Norimberku přijíždí jeho mladší bratr a zákonný dědic Eberhard a po doporučení královského podkomořího Jindřicha z Lipé se obrací na královského soudce Melichara z Roupova, aby dopadl Walramova vraha. Krátce nato je však záhadně zabit i sám Eberhard. Melichar se mezitím dozvídá o tajemném prokletí domu U Dvou růží, které údajně sahá až k dědovi obou bratrů. Odmítne však na takové prokletí věřit a dostane se na stopu dvojnásobnému vrahovi, byť se sám ocitne v nebezpečí života. Naštěstí mu pomáhá jeho pomocník Božetěch, kterému se časté zálety tentokrát kupodivu vyplatí.