Učitelka angličtiny - Váňová, Magda (Šulc - Švarc, 2023)
Román o štěstí, které se zlomyslně mění ve ztráty a zklamání. Ninel má takovou zkušenost od dětství, kdy si začala představovat, co by ji udělalo šťastnou, ale když tomu chtěla napomoct, vždy se její snažení zvrtlo a skončilo špatně. Dokonce musela kvůli tomu odejít z domova k tetě do Prahy, ale tahle životní změna v patnácti letech ji konečně ke štěstí přiblížila. Teta byla poloviční Angličanka, naučila Ninel perfektně anglicky, a když dostudovala, přenechala jí své žáky. Výuku angličtiny provází řada humorných příběhů a do některých dobrodružných zápletek svých žáků se Ninel osobně zapojí, ale nikdo z nich neví o jejím životě poznamenaném hlubokým rozčarováním z partnerských vztahů. O něm Ninel vždycky mlčí, jako by v něm nebylo skryto jen její neštěstí, ale i touha po štěstí a obojí raději drží pod zámkem.