Paní Merkelová a vražda na zámku - Safier, David, 1966- (CPress, 2023)
Komediální detektivka s Angelou Merkelovou v hlavní a mopsem Putinem ve vedlejší roli. Angela Merkelová odešla do důchodu a společně se svým manželem Joachimem a mopsem Putinem se přestěhovala na venkov. Bývalá kancléřka se ale brzo začne nudit, protože pečení a dlouhé vycházky jí ke štěstí nestačí. Když je tedy v místnosti zamčené zevnitř nalezen otrávený šlechtic Philipp von Baugenwitz, Angela pookřeje. Konečně problém, který může začít řešit! Dokáže odhalit vraha? Začne se v malé vesničce konečně cítit jako doma? A povede se jí konečně, poprvé za celý život, najít si skutečnou kamarádku? Nakladatelská anotace