Ještěrky - Kopecká, Tereza (Paseka, 2023)
Agnes, Kiki a Klára už si tohle léto dokonale naplánovaly. Tedy hlavně Kiki, která chce o prázdninách stanovat na louce za městečkem, lovit potravu a užívat si nekonečnou svobodu. Klára její nadšení nesdílí, přece nebude bez sprchy a kosmetiky. Agnes má radost, protože se zbaví otravného mladšího bráchy Jonáše a užije si konečně pořádné dobrodružství, i když má cukrovku. A pak se to pokazí. Proti stanování protestuje nevrlý soused Pačes a okolo se potulují podivní trampové. A jak se o holčičím táboře dozvěděli kluci ze třídy? Když holkám někdo zničí stan a ukradne část výbavy, dá se parta do pátrání. Budou to nakonec opravdu ty nejlepší prázdniny všech dob?