Noční slunce - Březina, Jiří (Fragment, 2023)
Malá Katka zůstala sama s tátou, a navíc se z města přestěhovali na venkov. Nový dům je velký a prázdný a Katce je smutno. Ještě že je za domem les, ze kterého se začne ozývat zvláštní volání. Katka záhy zjišťuje, že les obývají bytosti, které znala jen z pohádek. Mezi vílami si najde nové kamarádky, které ji naučí poznávat skrytá tajemství rostlin a živlů, a dokonce ji přizvou k úplňkovému tanečku. V lese však bydlí i bytosti zla - hrůzostrašné bludičky, nebezpečný vodník i samotný démon lesa - hejkal. Odolá Katka nástrahám temné části hvozdu? Nejde si kamarády i mezi dětmi ze vsi? A podaří se jí udobřit s tatínkem?