Šeptající les: Portál času - Suchanek, Andreas (Drobek, 2023)
Od chvíle, kdy Lukáš objevil Šeptající les, je jeho život jedno velké dobrodružství. Společně se svými přáteli - odvážnou vílou Štěstěnkou, její kočkou Panči, zvídavým menokem Ranim a novou kamarádkou Ellou - zabředávají stále hlouběji do tajů lesa. Tentokrát se dokonce vydají na cestu časem. Po pečlivých přípravách, jako je například výroba šeptajícího prášku, může jejich putování do minulosti začít. Poslání má jasný cíl: najít a získat klíč k odstranění magické kletby a osvobodit profesora. Jejich výlet není však tak snadný, jak se na první pohled může zdát. Musejí se vypořádat s řadou nástrah, ocitnou se tváří v tvář svému nepříteli, mocnému černokněžníkovi, najdou ale i nové přátele a odpovědi na některé své otázky. Když už mají cíl na dosah ruky, ukáže se, že celá ta věc má ale háček... Podaří se Lukášovi a jeho přátelům dosáhnout cíle a porazit černokněžníka?