Než zjistíš pravdu - Minářová, Elena (Fortuna Libri Publishing, 2023)
Chtěla by být jako ty ženy v domácnosti, které ráno vypijí zdravé zeleninové smoothie, připraví dětem svačinu do školy, manželovi dají pusu na rozloučenou a vyrazí na ranní jógu. Pak si s kamarádkou zajdou na kávu, ke kadeřnici, na nehty nebo do obchodů, aby si koupily něco nového na sebe. A než se nadějí, je skoro večer. Už by zbývalo jen nakoupit čerstvé suroviny a uvařit teplou večeři pro rodinu. Vše by bylo naskládáno uprostřed stolu a každý by si nabíral na talíř dle libosti. Večer by uložila děti ke spánku a dala by si s manželem skleničku vína, schoulená na gauči v jeho objetí. Má to ale jeden háček. Ona žádné děti a manžela nemá. Ale ani to jí nezabrání, aby takový život žila. Jen za to možná někteří lidé draze zaplatí.