Lela a Kika se hádají - Janišová, Ivana (Host, 2022)
Lela a Kika bez sebe nemohou být. Jsou nejlepší kamarádky, ale také se velmi často hádají. Krátké texty protkané ilustracemi v pastelových barvách s vtipnými bublinami ve stylu známé věty: "Já chci taky" otevírá škálu etud ze života předškoláka.Lela a Kika jsou sestřenice a chodí do stejné školky. Kromě toho jsou i nejlepší kamarádky. A taky se pořád hádají — o to, kdo dostal lepší dárky pod stromeček, kdo bude první na houpačce nebo kdo si dá bonbon, když je jenom jeden. Úsměvnost v jádru absurdních situací je podána s neironizujícím jemným humorem, který dětem umožní nahlédnout konfliktní situace zvenčí a rodičům dodá tolik potřebný nadhled.