Cyklista Cyril - Cupalová, Noemi (Běžíliška, 2022)
Proč se patnáctiletý kluk sebere a jde na kole do Marseille? Protože může. A třeba po přečtení téhle knihy namažete řetěz, sbalíte náhradní duše a větrovku a vyrazíte přes Alpy taky. Cyril ovšem nejede jen tak, putuje za rodinnou historií, každý den pilně posílá pohledy a kromě toho kousek od Interlakenu potká Genevieve, která je chytrá, vtipná a umí jezdit na kole bez držení. Letní cestovatelskou lovestory pro mladé dobrodruhy doplňují místní pamětihodnosti, mapy, autentická korespondence a zajímavosti z dějin i současnosti cyklistiky.