Jirka v kostce - Maksymov, Jakub (UžČtu, 2022)
Příběhy sedmiletého Jirky, který bydlí v panelovém domě, doprovázejí hravé ilustrace.Bydlíte v paneláku? Tak to určitě zpoza papírových zdí slýcháváte své sousedy. Jak se sprchují, jak splachují, jak jejich psům klapou drápky o podlahu. Panelák je totiž taková kostka skládající se z mnoha dalších, menších kostek. A právě v jedné takové bydlí sedmiletý Jirka, jehož představivost mění vcelku běžné věci ve fantastická dobrodružství.