Tajemství staré zahrady - Golaskovská, Monika Čechová (Raketa, 2022)
Malá Eliška a její rodiče získají od tety Alžběty velkou zahradu se vzrostlými stromy, záhony a starobylým skleníkem. Když se vypraví na první návštěvu, pomůže jim kocour Marcipán objevit tetin deník. Společně pak podle starých receptů a nápadů odhalují tajemství, jak správně pěstovat, sušit, zavařovat, nakládat a využívat bohatství celé zahrady. Překrásně ilustrovaná kniha je volným pokračováním úspěšného Bylinkáře.