Pařát smrtky - Bauer, Jan (Moba, 2023)
Františkán Blasius se znovu vrací se svými náhodně nalezenými vzpomínkami na odhalování závažných hrdelních zločinů, na němž se podílel se svým přítelem Jakubem Protivou z Protivce, rychtářem Nového Města pražského. Kniha Pařát smrtky se odehrává v době morové epidemie, kterou neznámý pachatel využije k vyvražďování rodiny bohatého kupce. Blasius sice nestudoval lékařství, přesto je nucen zjistit, zda jsou mrtví obětí moru, anebo záhadného traviče. Spolu se svou přítelkyní nevěstkou Magdalénou se záhy ocitá ve smrtelném nebezpečí.