Botanik - Craven, M. W. (Mike W., 1968- (Dobrovský, 2023)
Detektiv seržant Washington Poe dokáže své přátele spočítat na prstech jedné ruky. A ještě by mu zbyl palec. Je mezi nimi samozřejmě bezelstně nevinná civilní analytička Tilly Bradshawová. Šíleně geniální, je tak trochu společenský granát. Svou těžce zkoušenou šéfovou zná už léta, stejně jako svou nejbližší sousedku, ovčáka na plný úvazek a hlídačku psů na částečný úvazek, Victorii. A pak je tu Estelle Doylová. Temná, nebezpečná a zatraceně sexy. Jízlivá patoložka nikdy nechodila po slunečné straně ulice. Ale nezašla tentokrát příliš daleko? Vražda jejího otce se zdá být otevřeným i uzavřeným případem. Estelle má na rukou zbytky zplodin po výstřelu ze zbraně a do domu obklopeného čerstvým sněhem vedou jen její stopy. Od svého zatčení řekla jen tři slova: „Řekněte Washingtonu Poeovi.“ Mezitím travič zvaný Botanik posílá nejodpornějším lidem národa básně a lisované květiny. Je zvrácený a vynalézavý, zdá se, že dokáže procházet zdmi, a navzdory tomu, že své oběti předem upozorňuje, a bez ohledu na přijatá bezpečnostní opatření dokáže beztrestně zabíjet.