Ani ne pět minut - Radulić, Hana (Nakladatelství XYZ, 2023)
Vlny Jaderského moře omývají chorvatská pobřežní městečka plná pohnutých příběhů. Jedním z nich je letovisko Baška Voda, o němž před smrtí mluvila i Lukášova matka. Skrývá se tam snad důvod, proč celý život neprojevovala emoce? Aby Lukáš našel odpovědi na otázky, které ho tak tíží, opouští se svou dospívající dcerou rodnou Prahu a vydává se do Chorvatska. V minulosti se paralelně odvíjí vyprávění jeho matky ukazující, že rodinné kořeny vedou na mnohdy temná místa a ovlivňují osudy lidí po řadu generací.