Jak na Bučisku o medvěda přišli - Pecháčková, Ivana (Meander, 2022)
Bohatě ilustrované vyprávění o králičí rodině, která musí uprchnout před zlým medvědem Dimirem.Králíček Chlupáček žije v útulném doupátku v lese Bučisku spolu s celou svou králičí rodinou. Jeho vyprávění začíná v předjaří, kdy se v lese chystá každoroční velký sněm. Zvířátka se totiž na Bučisku pravidelně schází, o všem se spolu radí a navzájem si pomáhají. Jednoho dne však jarní klid lesa naruší hrozivý medvěd Dimir.