Smrt hraje vrhcáby - Novotná, Martina (Moravská Bastei MOBA, 2023)
Když je Tadeáš z Příhraz obviněn, že liknavou správou svého území, na kterém se usídlila tlupa bezcitných lapků, zapříčinil smrt Vnislava z Vyskeře, mladého šlechtice ze sousedního panství, rozhodne se jednat. Společně s velitelem hradní posádky Jozífkem se vrhá do pátrání. Je odhodlán učinit vše, aby očistil své jméno a zachránil tak rodovou čest. Záhy se ale ukáže, že situace je mnohem složitější… Vynořují se nové skutečnosti a s nimi související podezření. Když už se zdá, že má pachatele nadosah, dochází k dalšímu zločinu. Tadeáš se tak vrací na samý začátek vyšetřování. Znovu se utvrzuje v tom, že není radno kdekomu věřit, krásné ženy nevyjímaje.