Kukačka - Läckberg, Camilla, 1974- (Motto, 2023)
Jedenáctý díl série ze Švédska s investigativní spisovatelkou Erikou Falckovou a vyšetřovatelem Patrikem Hedströmem. Řeší vraždu známého fotografa a ještě další dvě vraždy a zdá se, že všechny mají kořeny v minulosti. Jedenáctý díl oblíbené série ze švédského městečka Fjälbacka s investigativní spisovatelkou Erikou Falckovou a vyšetřovatelem Patrikem Hedströmem. Fjällbackou otřesou dvě hrozivé události, které spolu zdánlivě nesouvisí. Známý fotograf Rolf Stenklo je nalezen zavražděný v galerii, kde měl zahájit svou výstavu, a v rodině spisovatele Henninga Bauera, laureáta Nobelovy ceny za literaturu, dojde k brutální vraždě. Patrik Hedström a jeho kolegové se ocitají v mrtvém bodě, zatímco Erika Falcková se zabývá vraždou transsexuálního muže ve Stockholmu osmdesátých let. Brzy pochopí, že všechny tyto události mají kořeny v minulosti a nedá si pokoj, dokud neodhalí pravdu v celé její děsivé podobě. Nakladatelská anotace. Kráceno