Už jsou tady Vánoce, aneb, Zvyky a tradice - Bruckner, Vanda, 1970- (Drobek, 2023)
Vánoční příběh rodiny z vesničky Na Vršku je plný kouzelné sváteční atmosféry a oživuje staré tradice a pranostiky. S Vánoci se neodmyslitelně pojí zvyky a tradice. Na některé jsme možná už úplně zapomněli, jiné dodržujeme, aniž bychom vždy znali jejich skutečnou podstatu. Z kolika částí se má plést správná vánočka a co jednotlivé prameny symbolizují? Proč bychom do ní měli zapékat minci? K čemu doma doopravdy věšíme jmelí? Tyto a mnohé další otázky si v závěru roku mohou pokládat děti i dospělí. Nakladatelská anotace. Kráceno