Divoké básničky - Müllerová, Alena, 1962- (Bambook, 2023)
Veselé básničky plné hravého humoru doprovázené vynalézavými ilustracemi jsou nejen o bytostech z pohádek, zvířátkách a lidech, ale také o věcech, které děti obklopují. Strašidla, skřítci, pidižvíci i další pohádková havěť se chovají poněkud nevypočitatelně, a stejně jako vzteklí sloni, drzé ropuchy, nespavé slepice a jiná zvířata často projevují i různé člověčí nectnosti. Básničky psané současným jazykem se hodí k recitaci i předčítání a díky hře se slovy pomohou čtenářům poznat češtinu a nenásilnou formou si procvičit výslovnost. Nakladatelská anotace. Kráceno