Balada pro Emily - Stráníková, Jarmila, 1988- (Rosier, 2023)
Psychologický thriller, ve kterém je hlavní hrdinka konfrontována s tragickými událostmi při poválečném odsunu obyvatel. Kamila slíbila své matce, že se postará o úklid a prodej starého domu, v němž před mnoha lety společně bydlely. S vidinou snadno získaných peněz, díky nimž by si mohla splnit své sny, odjíždí do pohraniční sudetské vesničky, aby se pustila do práce. Netuší však, že špína, zatuchlost a tajemně popsané stěny jsou tím nejmenším zlem, které tady na ni číhá. Nakladatelská anotace. Kráceno