Vánoční případ - Ludvíková, Jitka, 1981- (Euromedia Group, 2023)
Česká detektivka, která se odehrává v poklidném vánočním čase. Vyloupení několika desítek luxusních vil vyvrcholí právě na Vánoce, kdy jsou nalezena těla dvou mrtvých žen. V přepychové vilové čtvrti řádí sehraný gang zlodějů. Na svědomí má více než 120 vykradených nemovitostí. Policie nasadila do terénu několik týmů, gang se však stále nedaří dopadnout. Jediné štěstí je, že lupiči se střetu s majiteli nemovitostí vyhýbají a vybírají si opuštěné domy. Přesto mezi lidmi narůstá strach. Drzost zlodějů nemá meze a do akce jdou i na Štědrý den, kdy vyberou v několika domech nejenom cennosti, ale i dárky pod stromečkem. I tyto krádeže se zdají jako podle šablony, než je v jednom domě nalezena mrtvá žena. A druhý den je v sousední vile nalezena další mrtvá, přítelkyně první oběti. Na místo okamžitě dorazí tým vyšetřovatelů z pražské kriminálky a nestačí se divit, že je do případu opět zapletena spisovatelka Monika Hrubešová... Nakladatelská anotace. Kráceno