Italské mentolky : s příchutí svěžího humoru - Kučíková, Marta (Ikar, 2023)
Titul z řady knižně vydaných úsměvných postřehů o životě v Itálii z autorčina blogu. O čem většinou klevetí Italky mezi sebou? A proč nepomlouvají své drahé polovičky? Kdy vás omyl omladí více nežli drahé krémy? Proč bývá v italských divadlech více mužů nežli žen? Opravdu mládí končí - viděno italskýma očima - až v sedmdesáti? Proč jsou některé žáby kurážné? Jsou vám bližší přivandrovalci, nebo rodáci? A je dobré se někdy „nemít dobře“? Jak nejlépe oslavit svátek žen? Co pomáhá na občasný maglajz v našich hlavách? Proč nám hudba šedesátek může zachránit život? Co se stane, když jdou ruce jinam nežli hlava? Proč italští muži zbožňují lékořici - a léčí lékořicí i lásku? A jaké je tajemství půvabu fešných italských vdov? Nakladatelská anotace