Ukradený důkaz - Beran, Ladislav, 1945- (Moravská Bastei MOBA, 2023)
Povídkový soubor známého píseckého autora, emeritního komisaře kriminální služby Ladislava Berana vypovídá nejen o zločinech v třicátých letech minulého století, společnosti a složitosti té doby, ale i tehdejší galerce, které četnická pátračka, vedená kapitánem Votrubou, nezůstala nic dlužna.