Vražda za trest - Shepherd, Catherine, 1972- (Grada Publishing, 2023)
V omšelém skladišti kontejnerů policie nalezla tělo mladé ženy bez zjevných známek násilí. Až soudní lékařka Julia Schwarzová zjistila, že dívce někdo uřízl uši a přišil jí jiné. Je tedy někde další mrtvola? Brzy je objeveno tělo muže bez rukou. V jeho kuchyni pak policie najde krabičku s ušima mrtvé dívky. Je zřejmé, že mezi těmi dvěma musí být nějaká souvislost. Julia a Florian si uvědomí, že mají co do činění s inteligentním sériovým vrahem, který si každý krok předem přesně naplánuje. Julia se k němu dostane hodně blízko, jenže i to pachatel předvídal a připravil se.