Chmatákovi 2 : Chmatákovi a zlatý diamant - Sparring, Anders (Euromedia Group, 2020)
Tondovi jde skoro všechno. Dokáže napočítat do tisíce, umí si sám zavázat tkaničky a moc hezky kreslí. Ale lhát, lhát neumí! A zrovna na tom záleží u Chmatákových doma ze všeho nejvíc! Maminka Mája a tatínek Mstiboj si zrovna balí falešné vousy, šperhák a páčidlo a chystají do hlavního města na výstavu diamantů. Jenže kdo v tom případě přečte malé Bertě pohádku na dobrou noc? Soused pan Polda je moc milý, ale když se zeptá, jak to, že rodiče nejsou doma, Tonda si zkrátka nemůže pomoct - a řekne mu pravdu...