Pomsta mrtvého kněze - Novotná, Martina (Moravská Bastei MOBA, 2024)
Na skalní hrad Příhrazy přichází posel s naléhavým vzkazem - otec Rustik, duchovní z kostela svatého Václava v Chřenovicích, se bojí o život a žádá svého přítele o pomoc. Ačkoli se Tadeáš hned vydává na cestu, přijíždí pozdě. Vrhá se proto do vyšetřování podivné smrti starého kněze. Situace se ještě více zkomplikuje v okamžiku, kdy je nalezeno zohavené tělo jednoho z hlavních podezřelých. Mezi lidmi se tak rychle začínají šířit hrůzostrašné zkazky o řádění ďábla. Pokud chce Tadeáš zabránit příchodu inkvizice a ochránit tak obyvatele zdejšího panství, musí co nejdříve usvědčit viníka z masa a krve. V tom mu znovu pomáhá jeho oddaný sluha Vítek. Uspějí i tentokrát a odhalí pachatele podlých zločinů, nebo budou nuceni přiznat porážku a s ostudou se vrátit na příhrazské panství?