Prázdniny za všechny prachy - Kaurinová, Mariane (Host, 2023)
Dospívání v době sociálních sítí přináší řadu nových výzev. Musíte vypadat dobře. Musíte mít ty „správné“ přátele. A musíte mít zajímavé plány na léto. V době chatovacích skupin je třeba prožívat atraktivní prázdninový program a sdílet cool fotky. Ne každý má v jedenácti odvahu říct před celou třídou: „My letos nikam nepojedeme, protože táta je švorc.“ Ina tlak skupiny neustojí a zalže. Prostě si prázdniny u moře vymyslí. Svůj podvod pak musí dohrát až do konce. A kupodivu se ukáže, že tyhle „prázdniny za všechny prachy“ budou ty nejzásadnější, které dosud prožila. Najde v divném Vilmerovi skutečného kamaráda? Objeví svoji cenu, která by nebyla závislá na hodnocení okolí? Najde odvahu být taková, jaká opravdu je?