Adelaide - Wheeler, Genevieve (Ikar, 2024)
Román americké autorky vypráví příběh citlivé Adelaide, která jde lásce vždy naproti a je pro ni ochotna i zemřít - doslova. Když od nás láska žádá až příliš, jak najít sílu upřednostnit sám sebe? Pro teprve šestadvacetiletou Adelaide, Američanku žijící ve vysněném Londýně, bylo setkání s Rorym Hughesem jako blesk z čistého nebe. Rory je okouzlující Angličan, pro ni ten pravý, a to ho ani nehledala. Jenže stačí to? Odpovídá na esemesky? Dodržuje, co slíbil? Plánuje? Občas ano, ale vlastně spíš ne. Když jí však vstoupil do života, svět pro ni najednou získal větší smysl a Adelaide je přesvědčená, že i on hluboko ve svém srdci cítí totéž. Potom co Rorym otřese nečekaná tragédie, Adelaide udělá všechno pro to, aby ho udržela nad vodou - i kdyby při tom měla ztratit sama sebe. Nakladatelská anotace